online marketing bureau groningen review 4.5 / 5 Google beoordeling

Meer volgers op Instagram, 10 tips

Een foto zegt zoveel meer dan gewoon een stuk tekst. Niet voor niets wint Instagram snel aan populariteit. Maar hoe zorg je, naast de foto’s zelf natuurlijk, snel voor meer volgers op je Instagram account?

  1. Maak optimaal gebruik van je bio

In de bio kun je vertellen wie je bent, wat je doet en wat je bezighoudt dus maak hier gebruik van. Zo weten mensen wat ze kunnen verwachten als ze jou gaan volgen. Waarom zou iemand jou volgen als niet duidelijk is wat jij te bieden hebt?

  1. Maak je account openbaar

Ten eerste ben je met een openbaar account beter vindbaar en ten tweede zijn mensen sneller geneigd om een openbaar Instagram-account te volgen. Mensen vinden je via je gebruikte hashtags.

  1. Gebruik hashtags

Je moet niet overdrijven met hashtags maar gebruik ze wel (ca. 7 is prima) Dit is misschien wel de allerbeste manier om snel meer volgers te krijgen. Gebruik dan wel populaire hashtags, het gebruik van zelf bedachte hashtags heeft geen zin omdat de kans klein is dat iemand daarop zoekt. Tags als #tfl en #f4f kunnen echt niet meer!.). .

  1. Doe inspiratie op

Doe inspiratie op bij populaire Instagrammers. Zij zijn niet voor niets zo ver gekomen. Waar posten zij over, hoe vaak, hoe communiceren zij en welke hashtags gebruiken ze?

  1. Ga zelf volgen

Volg voor jou interessante Instagrammers en Instagrammers die de hashtags #followforfollow (#fff) en #followme gebruiken. Veel van hen zullen je terug volgen. En blijkt het niet interessant dan stop je gewoon ze te volgen.

  1. Posten, maar niet té vaak

Om veel volgers te krijgen en te houden is het belangrijk dat je regelmatig post. Maar dat hoeft niet elke dag te zijn. Sterker nog, te veel posten heeft een negatief effect.

  1. Zorg voor interessante posts

Zorg dat wat je post leuk en interessant is, post niet omdat je iets moét posten. De gouden regel: kwaliteit gaat boven kwantiteit.

  1. Koppel Instagram aan je andere social media

Door je Instagram account te koppelen aan b.v. je Facebook- of Twitter account, heb je een veel groter bereik en zien veel meer mensen je foto. Misschien gaan ze je jou nu ook volgens op Instagram en dat is natuurlijk precies de bedoeling.

  1. Maak gebruik van tags

Tag je locatie zodat anderen in de buurt jou kunnen vinden en tag andere personen (en zorg dat je zelf ook getagd wordt).

  1. Zorg voor interactie met je volgers

Stel b.v. een vraag, dit lokt reacties uit. En reageer op reacties van je volgers, niet alleen als ze een vraag hebben maar ook als ze je b.v. een complimentje geven. Volgers waarderen dit en zullen je sneller blijven volgen.